DC

Nu så är jag på, plats på andra sidan jorden och den lilla "hålan" Washington DC. Här är politik the shit. Alla pratar om det. Det är lite kul att jag kommer vara här när slaget går om den första mörka presidentkandidatens chans att vinna hela grejen. Jag har till och med sett en convention, Obamas STOOORA tal. I vår  tvättstuga... jag höll på att somna i den 35 gradiga värmen..*puh* Vi kommer inte ha kabeltv, vilket indirekt innebär ingen tv, för det kostar för mycket, så fråga är hur mycket behållning jag kommer få av valet även om jag är i stan där allt händer...?

Lgh är fin, möblerna är lite slitna men det är iaf rent. Skönt att få ha det rent om fötterna efter Patriks lilla grishus. Inte hans fel dock, måste påpekas. Badkaret läcker i och för sig så vi har konstant en fin liten pool i badrummet som inte är badvänlig, vi får se när det blir lagat.

Vart lite party hos några tjejer igår, det var kul. Men Patrik är på besök och desvärre sjuk så det blev ett kortare besök på festen. Och eftersom han inte slutar tjata om hur oviktigt mitt blogginlägg är just nu så får jag skriva mer senare. Och bilder kommer oxå komma.

Ta hand om er, och förresten... KOMMENTARER är alltid ROLIGT att FÅ!

Bye bye

Blodgivare

Det ar inte bara nagra myggbett jag har lyckats fa pa fotterna och anklarna utan 43 STYCKEN, javla mygg!

Svinstia

Det är vad Patriks "nya" hus är, som han ska dela med tre andra killar. Två av dom är iof rätt pedantiska så det kommer nog bli rent. Ni kan ALDRIG gissa vad vi hittade i Patriks garderob, i ventilen, i taket.... ett råttskelett, fyyyy faaaaan vad äckligt. Patrik lyste med ficklampan i garderoben och så ser han svansen hänga ut. Han knackar på hos en av killarna, som för övrigt sitter och röker på (salvia, som är helt lagligt :-S), de går och kollar och tror att de hallucinerar. Men JA det var en död råtta. Tänk vilken stank det måste ha varit i huset när den låg där och ruttna. Börjar även känna en distinkt doft av kattpiss någonstans mellan köket och tvättstugan. Så ja, det är en svinstia. Vi har moppat Patriks golv ca fyra ggr och det blir nästan lika svart fortfarande. Men det kommer bli bra, det kan bli riktigt bra till och med. Huset är välplanerat och efter att de har fixat toaletterna, som inte funkar, och de har pillat upp Patriks antennsladd från under huset (där antagligen ett dussin råttor bor eller ett gäng ormar (för att inte tala om alla spindlar)) så kanske det blir riktigt hemtrevligt. Området är riktigt fint, de har en kakimperiemiljonärer som en av deras närmsta grannar, kanske borde invadera deras hus?:-P 


Nog om att dissa det lilla huset på Shady lane (bara namnet säger väl en del hahaha), vad har hänt annars?

Efter jag skrev sist så gick vi och shoppade. Jag måste nog tänka över min inställning till amerikanska affärers utbud av kläder. Jag upptäckte en jätteschysst affär i NY, Uniqol, som ska vara Japans motsvarighet till H&M. Jag hittade ett par riktigt schyssta jeans och en klänning som numera är mitt nya favoritplagg, Den kommer vara söndertvättad och sliten innan vintern kommer. Även om den egentligen skulle göra sig bättre som en vinter- än sommarklänning.

Vi träffade Siggas kompis Kimerbly och en kompis till henne för en bit mat på en jättegod asiatisk/thairestaurang. Det var supergott och inte så farligt dyrt, vi betalade $10 var för något som säkert hade gått på 150-200 kr hemma. Efter det så skulle vi finna en pub vid namn The Bitter End, vi gick säkert i tre kvart innan vi hittade dit, men när vi väl hittade det... oj vad bra det var. Helt oroligt. Det var det bästa med hela NY-vistelsen. Dagen efter så åkte vi upp i Rockefeller och såg ut över staden. Det är rätt mäktigt, men jag tröttnar ju alltid lika snabbt ("havet har man ju sett förr...", eller hur Ylva?!). Efter det tog vi en gratisfärja förbi Frihetsgudinnan, det var skönt att få komma ut lite på vatten för det var så himla varmt, säkert 30-35 grader.  Jobbit att vara turist ibland *puh*.  Gick en sväng förbi Ground Zero, var ju tyvärr inte så mycket att se, ett hål i marken med en massa byggmaskiner över.  Vi stod på gaten mittemot, där fanns det platåer som man kunde sitta på. Alla turister ville så klart ställa sig på dessa för att ta kort över stängslet på byggarbetsplatsen/Ground Zero. Det fick dem absolut inte så där fanns en gubbe som hade som jobb att stå och skrika i en megafon; "Gå ned därifrån" ungefär var 30:e sekund.  Tänk vad mycket meningslös arbetskraft man kan få för minimilön här i USA. Vi avslutade dagen med att ta oss till en restaurang som Kimberly rekommenderade. Den är en japansk restaurang, Kenko, som var så "inhemsk" så att vi var de enda icke-japanerna, toalettskyltarna var på japanska (vet fortfarande inte om jag gick på herr- eller damtoaletten) och det fanns inga bestick, bara pinnar!!! *gah* Jag har i alla fall äntligen lärt mig att äta med pinnar och efter den rätten kommer jag bli kräsen när det gäller japanskt.

Här hos Patrik har det varit fest sex gånger denna vecka. Men ikväll, då ska jag sova innan kl 03.00, got damn it!


Tjing!

PS. Vill ni se bilder så gå in på denna länken på facebook...
http://www.facebook.com/album.php?aid=55723&l=b7d07&id=503844223 DS.


the BIG Apple

Nu sa ar vi i New York, det ar bade varmt, coolt och kallt. Air condition ar inte alltid det basta, man fryyyser ju ;-). Nar vi landade sa korde en gul taxi ut oss i Harlem, det fanns riiiiktiga hoods med grillparty och "disco" pa en basket plan. Patrik blev lite radd att det var dar vi skulle bo. Men taxin korde som tur val var vidare nagra kvarter. Stallet vi bor pa ar inte the Hiltons men det ar rent och har trevlig personal. Vi fick sova i en skranglig vaningssang forsta natten, men man ska inte klaga;-).

Senare motte vi upp Patriks lillebror Viktor och hans flikka Tove. De var lite trotta efter allt deras vandrande i staden under dagen, och vi fran var resa oxa sa klart, sa vi forsokte sa snabbt som mojligt hitta en resturange pa times square, inte det smartaste draget en varm sommarkvall. Men pa en sidogata hittade vi ett stalle sa vi blev matta annu en gang :-).

Efter en intressant natt, Patrik lag overst och sangen svajade fint varje gang vi rorde pa oss, sa gick vi for att ata frukost i Central Park, det maste man ju. Det ar jattefint dar och vi lyckades med konststycket att hamna i ett snarigt buskasch och jag har rivit mej... vem lyckas riva sig i centrala NY om inte jag!?!

Ja, bilder far komma senare, mojligen att jag lagger upp dom pa facebook med en lank dit, har.

Ta det lungt, chilla innan sommaren ar slut ;-). Tjing

Flyga

Imorgon så sker det, jag och Patrik flyger till New York för tre dagars minisemester. Vi har bokat rum på ett hostel i Harlem, kanske inte så att vi smyger runt i smågränder på natten men det ska tydligen vara ok nu för tiden. Det är inte heller föööör dyrt, vi kommer inte bli ruinerade:-D

Har varit på en lite tour runt Sverige, först lite party i Karlskrona där vi fick bo hos John. John bjöd självklart på en massa grym mat så man rullade ut, men det var det värt. Jag fick både träffa Ida, Emmy och Marie, känns bra när man ska vara borta så länge. Inte för att vi ses flera ggr per år... men ändå.=) Dagen efter åkte jag ut till den vettigaste frisören jag kan gå till, Susanne. Nu är håret välklippt. Jag har en liten förlängd hockyfrilla men samtidigt så är det inte Susannes fel utan det får bara vara så här tills det blir lite längre. 

                                                             


Efter de körde vi ner till lilla mamma. Där blev det en hel del syster, lite mindre Amanda (systerdotter) och ännu mindre Cissi. Var kul att få träffa alla och Amanda är söt som socker. Hann med en runda till Helsingör och en toakö på Väla. Ja, det var ju en hel del umgås som skulle hinnas med.

             
När vi kom hem från skåne var det packa som gällde, och inte väskorna utan lgh. Puh vad jag hatar att plocka ner. Men nu är det gjort=) Och vi hann träffa folk med, kräftskiva i torsdagskväll och middag hos Tiina och Micke igår. Allt som allt, en mycket skönt vecka med en hel del middagsätande. Och nu ska jag sätta örngott på kudden, man får inte glömma kudde när man ska åka bort :-D.

Ska försöka skriva lite oftare när jag kommer till USA, hoppas jag får tid till det bara ;-).

Godnatt! Puss

RSS 2.0