Inauguration

Halloj!
Dagen har varit intressant.... vaknade vid 5.30 efter några timmars sömn. Vi samlade ihop gänget och begav oss inåt DC och the National Mall. När vi väl hade kommit av tåget så tog det oss ca 1 timme att ta oss ut från Metron upp på vägen. Sången och skriken började redan när vi stod och försökte komma ut men när vi väl kom upp på gatan började jag verkligen förstå vilken mängd folk vi pratar om, såg ut som myror. Folk skrek Obama och Yes we can överallt. Och vi tog oss faktiskt in på the Mall vilket vi inte trodde vi skulle kunna, vi hörde av folk som gick tillbaka mot tunnelbann att the Mall redan var stängt (8.00) men vi traskade på ändå=) Väl där hittade vi en av de jättemånga stora tvmonetorna och stod där i närmare tre timmar innan vi fick en glimt av Obama. Vid detta laget hade jag inte kännt mina fötter på bra länge och eftersom jag är genomförkyld så smet vi så fort Obama hade svurit presidenteden. Vi hörde talet påväg ut...
Så det var min inauguration det. Jag är glad att jag gick även om jag borde ha stannat i sängen större delen av dagen.


http://www.cnn.com/

       

Vi stod nästan i mitten av folkhavet, mellan pinnen och vattnet.

När jag kom hem hade jag ett mail från min kollega Linda, pga nedskärningar och omorganisation kommer vi bli av med jobbet den 1 mars. Jippie! Men oh well..... Det hade kunnat vara värre.

Tjing!

Bilder från Miami och Floridas finnes på;
http://www.facebook.com/album.php?aid=84543&l=c2619&id=503844223
http://www.facebook.com/album.php?aid=84708&l=1d831&id=503844223

Två saker...

... som jag inte har gillat med Florida;

1) Påväg ut från hotellet sticker en man ett visitkort i min hand " Want MORE MONEY? Adult movie and photografs". Jag fnös, tittade på honom och kastade lappen i soptunnan.

2) När jag badade som bäst så nöp en krabba (eller vad det nu kan ha varit, en hummer?!) mig i foten så hårt så att det började blöda.

Fast förövrigt så tror jag att jag stannar här, varför åka tillbaka?=)

Tjingeling

Damer, tanter, äldre kvinnor

Efter att ha överlevt natten, så tog de kort på sig själv, a lá 14:is.. de har lärt sig vad 2000-talet är all about. En ny era är född haha=)


Semester

Min längsta sammanhängande ledighet på jag vet inte hur många år, and I love it.
Ska försöka sammanfatta slutet av 2008;

Efter alla finals kom Patrik till DC där vi gjorde, ja... vi såg film, åt mat, åt god mat, bara var helt enkelt. Tränade en del med, höll jag på att glömma, ve och fasa.
Sedan körde vi ner till NC där vi oxå bara var. Gick på någon bio, upplevde värmerekord på 20 grader. Min avstressningsperiod efter en termin från hell.
Sedan bar det ÄNTLIGEN ner till mina drömmars stad "welcome to my Miami...", tänk Will Smith. Den spelades tilll och med på radion när vi körde över bron till Miami Beach. Jag är totalt förälskad i Miami, den första staden som jag har varit i i USA där jag verkligen hade velat bo. Varmt, vackert, havet...! Vad mer behövs...Sedan finns den lilla detaljen att det bor ca 1500 modeller där med, men what the hell!?=) Jag har ju redan min kärlek, behöver inte konkurrera med dem...hoppas jag :-P
Tiina och Micke (Patriks kompisar som kom från Sverige) fick stora problem i New York där de tyvärr fick tillbringa första natten på flygplatsens äckliga heltäckningsmatta lyssnandes på alldeles för hög julmusik medans jag och Patrik snosade underbart skönt i vår queensäng i Miami. När de väl kom fram var det nästan dags för julafton, maten bestod av segt kött, klyftpotatis och min rödvinssås. Efterrätten var chokladglass=D Inte så mycket till julkänsla men Patriks kära mor hade skickat med en hel påse med kolor så Patrik blundade och njöt.
Vi har solat en hel del ska väl erkännas, både pool och hav. De har blåst en del så poolen har kännts bra emellan åt och det var väldigt nära vår jättefina lgh.
Vi tyckte det var dags för en liten utflykt så vi tog en tur till Everglades, wow!!! Vi körde genom nationalparken och kunde gå ut och vandra på lite utvalda ställen. Jag lyckades filma en alligator en meter ifrån mig och magen pirrade hysteriskt. Jag blev förvånad över hur mycket jag faktiskt uppskattade hela Evergladesupplevelsen. Senare på eftermiddagen körd vi ner mot the Keys där vi stannade över natten på den första ön. Betalade hutlösa $140 för att sova på en bäddsoffa och dela EN kudde med Patrik. Efter ha överlevt natten begav vi oss till, enligt min guidebok, den vackraste stranden i hela the Keys; Bahia Honda State Park. Och nog var det vackert... kritvit sand, turkost klart hav, svajande palmer och en rödbränd rumpa.
Nyårsafton bestod av solning, hemlagad tvårätters och lite urusla smällare. Jag åt musslor för första gången och tyckte att det var ätligt. Jag fick åter göra såsen, jag är grym;-) Vi glömde dock vår efterrätt så den fick bestå av den vuxna efterrätten; ost och kex. Sedan gick vid ner mot Ocean Drive och stranden. Grymma fyrverkerier och efteråt gungade vi fram längs gatan. Jag hade en helt underbar kväll...
Dagen efter drack jag julmust och åt upp resten av ostkexen, lite halvbakis på soffan.
Vi besökte diverse köpcentrum där jag äntligen har slutat snåla och köpt mig mina Convers, mycket billigare än hemma=D Vi var oxå på NHL match med Panthers.

Så idag kom mamma och Maj som just nu ligger och snarkar ikapp till Patriks stora fasa så jag får väl peta lite på dem (läs slå en kudde i huvet) så de tystnar tillfälligt.

God natt alles!
 Soliga hälsningar från Miami baby!

(Bilder kommer så snart jag får lagt in dem på datorn)

RSS 2.0