North Carolina

Halloj!
Nu är jag i NC igen, har njutit av en trevlig Thanksgiving och några sköna TV-tittande dagar. Har ju ingen TV så jag måste passa på att titta på min favoritkanal; Homechannel, en massa inredningsprogram :-P

Thanksgiving firades hos Tory och hennes familj. Alla var supertrevliga och fick oss att känna oss som hemma. Vi fick ett eget rum i källaren med toalett, kändes som lyxhotell ;-) Jag har ju ätit en Thanksgiving dinner tidigare hemma hos Rachel när jag var 17, mitt i sommaren. Det var gott kommer jag ihåg. Torys familjs Thanksgiving dinner skiljde sig något från Rachels. De hade två jättekalkoner, tre olika typer av stuffing (fast det har aldrig varit inne i kalkonen, var lugna) och sedan en brocoligratäng. Det var väldigt gott, bortsätt från det där med brocolin då såklart. Sedan var det pumpkinpaj och hallon/björnbärspaj, sistnämnda var toppen. Vi gav dem en Paradischokladask som var välomtyckt och peppearkakor som försvann inom loppet av 30 min. Lingonsylten fick inte ett lika varmt välkomnanden. De hade även beer pong tävling. (För er som inte vet vad det är; två lag på varsensida bordet, sex ölglas formade som en pyramid i varje ände. Sedan ska man försöka träffa den andra lagets ölglas med en pingpong boll. De laget som träffar alla det andra lagets ölglas först vinner.) Jag och Patrik kom tvåa, och det var inte min förtjänst. Jag träffade ett glas, Patik 29. Men lika glad för det var vi. Dagen efter tog vi oss hemåt i Patriks lite konstiga bil. Den är typ sönder... :-s Och jag missade all rea shopping, black friday...

Idag har jag suttit och läst om tunga missbrukare... måste säga att kriminologin är dryg. Men jag klarade iaf min tenta även om jag gjorde de få frågorna och tom. missade en fråga så jag är rätt nöjd, fick E :-D Men, men, jag läser den ju bara så jag kan få behålla min lägenhet i Stockholm, utan tjaffs.

Nu har Patrik simmat (läs lekt) några längder så nu ska vi ta oss hemåt. Ska nog gå på bio ikväll, han vill så gärna se Role Models så jag antar att det är dags nu.

Talk to you later!

Sjuk, fieldtrip och bio

Ja, jag hade ju två intervjuer i onsdags, en på en svensk/amerikansk organisation och en på ett konflikthanteringsföretag, varav den sista gick galant. Den första var jag tvungen att springa ifrån för att hinna till den andre. Men det känner dom sig väl nöjda med eftersom WII (skolan) inte vill skicka mer än två interns till ett och samma företag och vi var tre som var där. Ska inte ens börja med och säga hur sjukt jag tycker det är... Men som sagt, andra gick bra. Jag lyckades dock med konststycket att bli sjuk i måndags, bihålleinflammation... Fast det blev aldrig så illa... men jag började först bli bättre igår.

Klassen var på field trip till Obamas Office i torsdags. Tyvärr var inte Obama där, såklart, men det var ändå lite kul! Vi fick åka en underjordisk tågbana, medans jag åkte så kunde jag inte sluta att tänka på "här kommer bumbibjörnarna..." Ni vet deras trävagnar som de susade fram i. Har tom. filmat när vi åker haha=) Det var i varjefall intressant även om huvudet kändes 10 kg tyngre än vanligt. Sista bilden visa mittpunkten i Washington D.C.

     

Efter att ha varit duktig och legat hemma hela gårdagen så fick jag ett mess om bio, jag är ju inte den som är den när det gäller bio så jag hängde med... Twilight! Jag känner mej definitivt för gammal för att läsa böckerna men jag blev helt förälskad i filmen så det ska göras, orkar ju inte vänta ett år eller så på att få se hur det fortsätter. Plus att det blir på engelska, och det är väl alltid bra!?!=)

Ja, nu ska jag nog byta om och ta mej en promenad. Idag är det sol men nollgradigt... lite mysigt=)

Puss & kram

Förresten..

... ni som har halsduk, mössa, vantar, kängor och dunjacka... 21 grader varmt här borta... insane!
OCH jag har fått min efterlängtade jacka, väntat i 25 dagar på den...JIPPI!

An ordinary day...

Dagen började med att telefonen ringer vid 10-snåret. Shane, coordinator something, berättar att Search for Commo Ground vill göra en intervju med mej den 19 Nov, nu på onsdag mellan 15-16. Jag blev jätteglad, det verkar som en vettig organisation. Det jag inte blev så glad över är att någon timme senare ramlar ett mail in från SFCG där det står att jag inte ska ha intervjun med en eller två personer, utan FEM. Jag är inte den som brukar vara orolig för intervjuer, tvärtom. Jag brukar fixa det, men när jag läste mailet började jag gråta...(fråga mej inte varför, chock kanske?) Nu börjar jag väl bli positiv igen men gårdagen vart lite grå-svart. Det känns i alla fall himla seriöst, och jag kommer i alla fall ha fått träna att göra en sådan intervju innan jag behöver göra en för min chefsposition i framtiden :-P

I försök att pigga upp mig själv så följde jag senare på eftermiddagen med Adrienne och Kate för att "ta en kaffe" på Starbucks, i brist på cafén. Vi sitter där i godan ro när en kille helt enkelt går upp och snor en dator, mitt framför mina ögonen. Ägaren var två bord bort och började att jaga killen, men misslyckades...=/ Det värsta var att jag inte ens reagerade innan ägaren skrek till. En annan gästs telefon tog de oxå. När polisen hade kommit gick vi till Harris Teeter för att handla, då är killen där tillsammans med några till som var på Starbucks. Vi gick tillbaka och sa till polisen att vi hade sett dom i mataffären... Dagens goda gärning. Hoppas de fick fast dom.

Sedan gällde Sex and the City spelet hos Lina och Helenah, jag är verkligen inte bra på det... Adrienne vann så klart.

Och jag har tydligen blivit utmanad av Annelie så jag får väl ta mej ann den...
1. Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
2.Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
3. Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
4.Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

* När jag var liten trodde jag att Gud bara bestämde vilka som skulle få barn, ungefär som Jungfru Maria (se vad Kyrkans barntimma kan göra med barn..)
* Jag har världens trassligaste hår och brukade behöva kamma det med balsam i när det var långt... tog 10 min att ta mig igenom.
* Jag är galen i knäckebröd, kan äta 10 st i rad.
* Då och då somnar jag i duschen.
* Jag kan nästan aldrig koncentrera mig vilket gör det till ett under att jag har klarat mig igenom skolan de senate fem åren.
* Jag åt grönsaker tills jag blev tillräckligt gammal för att fatta att pappa inte gjorde det och slutade tvärt till min mammas förtvivlan, förresten är jag tredje generationen Berndtsson som inte äter det...
* Jag tänker så mycket, på allt, hela tiden så enda gången jag slappnar av är framför TV:n... därför spenderar jag gärna timmar framför den.

För få av mina kompisar bloggat så blir det inga utmanadet.

Thats's it folks.


Boende

Då har jag äntligen bestämt mej, jag ska bo kvar för 30.000 kr nästa termin, 30.000 för ett delat rum i fyra månader, någon som är avundsjuk? Jag och Charlotte skulle egentligen har försökt hittat något annat ställe men helt plötsligt så ville WII (skolan) ha reda på om vi skulle stanna nästa termin, och jag trodde det var först om en månad. Efter att ha resonerat med mej själv om tid är pengar så bestämde jag mej för att stanna här. Jag hade kunnat tjäna mellan 0-10.000 kr på att flytta men det vet man ju aldrig. Så nu så blir det att bo kvar med tre nya rumskompisar... scary! Fast jag kommer bo med Adrienne och det kan nog gå bra. Känns bara lite lustigt att inte bo med Charlotte, vi hade planerat det hela tiden. Ja, så vart det med det i alla fall.

Jag är mer skoltrött nu än vad jag någonsin har varit, klasserna känns långa, tråkiga... Förutom Modern American Society, bästa klassen ever. Skitrolig. Lär sig en massa om USA! Jag tror äntligen att en ansökan har kommit iväg för praktik nästa termin, håll tummarna! Vill verkligen har detta.

Ja, jag borde väl göra sådanadär göra-sig-iordning-för-dagen-grejer... Så write more later!

Tjing a ling

RSS 2.0