Times up!


Nu är det tillbaka till verkligheten efter snart ett års lek(?). Sitter på flygplatsen och går igenom i mitt huvud allt som har hänt, och kanske inte hänt... som att jag inte har läst klart hela kriminologikursen;-) eller tog mig till New Orleans. Men jag är ung, jag kan göra det senare=) Eller var mitt stopp på metron är, åkte fel oftare än någonsin (ok, ok, inte för att jag har ett värdelöst lokalsinne utan för att varje station ser i stort sätt exakt likadan ut).


Så fokus på vad jag har lärt mig och vad som har hänt: Jag har lärt mig om de amerikanska försäkringssystemen och sjukhussystemet, otäcka upplevelse. Jag har ätit det mesta onyttiga jag kan tänka mig; jag har lärt mig att älska biscuits och Bojangels. Nöjet med att gå in i en biosalong, när du köper biljetten fem minuter innan filmen börjar och ändå ha en chans att sitta bra. Äntligen lärt mig de amerikanska mynten utan att behöva tänka och att svänga höger vid rött ljus (kan bli farligt detta :-P) Jag har en större acceptans gentemot andra, även om jag fortfarande inte har det bästa tålamodet.  Jag kan skriva snabbt på ett amerikanskt tangentbord och tycker att deras @ sitter mycket bättre till än den svenska, men att enter är otroligt jobbigt att klicka på. Rädslan för polisen är påtaglig, vilket både är positivt och negativt. Är lilla jag rädd kanske stora boven i alla fall är lite orolig!?=)


Att inte vara rädd för att ge komplimanger till främlingar, och även då få en hel hög bara för att man går ut genom dörren.  Att jag egentligen skulle tycker om att bo i ett varmare klimat, snö börjar kännas överskattat! Plus att min vita hy mår bra av lite mer sol än två veckor per år!


Jag har sett både väst- och östkusten (bara mitten kvar :-P). Jag har lärt mig att snabbmatsrestauranter kan heta olika mellan kusterna och att man alltid får mer mat än hemma, barnportioner rockar. Jag har fått vänner för livet som jag numera inte riktigt vet hur jag ska klara mig utan, utan att få en daglig dos.


Ett av mina favorituttryck, förutom wicked som inte riktigt passar sig här i staterna, är ya'll (you all för er som inte vet) och södern är fanken inte dum den. Älskar arkitekturen men avskyr plåthus och deras överdrivna förälskelse i nya grejer som ser ut som gamla, fake fake fake!


Att dricka och köra är inte ett undantag, det är en regel, och de dricker inte en öl, eller två, utan gärna fyra om inte fler. Jag har köpt alldeles för mycket kläder, mitt försvar är att de är billiga, men egentligen har jag nog mest problem att lägga till nollan i slutet! Jag har tyvärr kastat flera säckar med grejer, men det är väl en bra rensning egentligen. Jag har lärt mig att jag klarar mig utan en TV, men det är bara om jag har en dator.


Jag har varit i New York City fyra gånger och känner mig numera lite hemma där, men samtidigt skulle jag aldrig vilja bo då. Jag har ett amerikanskt bankkonto kopplat till ett Hello Kitty kort. Och jag har sett världens största träd på nära håll. Även sett en skallerorm ringla förbi framför mina fötter, och alldeles för många spindlar.


Jag har sett ett rån ske en meter framför mina ögon och lyckades peka ut rånarna i affären för polisen (jag är kanske inte så rädd för farbror blå/svart ändå? :-P).


Varit en stolt flickvän till Patrik då han lyckades simma sig till en åttonde plats i den nationella collegetävlingen här.


Jag har sovit i 14 städer; New York, DC, Roanoke, Philadelphia, Atlantic City, Los Angeles, San Francisco, Santa Cruz, Camden, Jacksonville, Miami, Savannah, Salisbury och Charlotte.


Så hur ska man sammanfatta USA? Allt är större än i Sverige (inklusive arean ifall du inte visst det ;-), måltiderna, människorna, städerna och husen, bilarna, ja allt... kan inte komma på något som är mindre.


Landet är kanon att bo i om du inte är gammal, fattig, sjuk, har barn eller gillar semester!


Snipp snapp slut så tog sagan slut!


Inlägg

Jag tänkte jag skulle skriva ett jätteinlägg eftersom jag inte har skrivit på så länge... men varför de? Ville bara säga att jag är otroligt dålig på att uppdatera men en lång uppdatering kommer lagom till jag är hemma... troligen. Ok 3 dagar kvar, mycket som ska hinnas på tre dagar... men OJ VAD JAG LÄNGTAR!

Jag tror jag klarar mig...

.... klarar vad då? Jo, få med mig allt jag vill till Sverige.......! Vem trodde det? :-P Nu sitter jag ladda iPoden med så mycket bra musik som möjligt från Pandora innan jag åker hem. Pandora är en helt underbar uppfinnig; en radio där du besämmer vad som spelas. Bara musik som du själv väljer. Inga reklamer eller låtar du inte vill höra....*weii* Tyvärr inget som funkar hemma så därför måste jag ladda ner alla dessa låtar som jag inte visste fanns!

Ikväll är det 25 års kalas för Helenah, en av de svenska tjejerna, men även sista fredagen i DC. Försöka se säga hej då till så många som bara går ikväll innan nästan alla reser hem imorn.  Men innan dess ska det bli städning och afterwork med min praktikplats. Så dags att shoppa städgrejs!

Avslutar med lite bilder från min UNDERBARA dag med världens bästa Yana.

                 

RSS 2.0